Amerikaanse dollar blijft dalen, maar bitcoin koers stijgt

Stefan de Graaf


De Amerikaanse dollar zet zijn dalingen van de afgelopen weken voort, omdat de markt verwacht dat de Federal Reserve aan het einde van zijn rentecampagne is gekomen. Handelaren zien nu een kans van ongeveer 30 procent voor de eerste renteverlaging van de Federal Reserve in maart 2024.

Inmiddels is de Amerikaanse dollar gedaald naar zijn laagste niveau sinds augustus en doet bitcoin het nog altijd goed. Is de nieuwe bullmarkt dan nu al begonnen?


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Zit bitcoin al in een bullmarkt?

Het lijkt er soms op alsof bitcoin al in een bullmarkt zit. We zijn de afgelopen weken gigantisch gestegen en correcties worden snel opgekocht door de bulls. Ditmaal lijkt de uitverkiezing van pro-bitcoin presidentskandidaat Javier Milei in Argentinië ook bij te dragen aan de stijgingen.

De inflatie daalt de laatste tijd serieus richting de gewenste 2,0 procent, waardoor de verwachting is dat de rentes binnen afzienbare tijd omlaag kunnen.

Nu is de grote vraag alleen of de eerste renteverlagingen ook gepaard gaan met een recessie. In het verleden waren de eerste renteverlagingen namelijk niet per definitie goed nieuws voor de aandelenmarkten.

Image
Bron: Nick Gerli via Twitter

Zie bijvoorbeeld de bovenstaande tabel, waarin we kunnen zien dat de S&P 500 na de eerste renteverlaging in augustus 2007 een gigantische klap omlaag maakte. Vanaf dat moment tot de bodem van februari 2009 daalde de markt nog met 50,1 procent na de eerste renteverlaging.

Wat betekent dat voor de bitcoin koers?

Dat betekent vooral dat we geduld moeten hebben en zullen moeten afwachten wat de reden zal worden voor de Federal Reserve om de rente straks te verlagen.

Het begint er namelijk op te lijken dat de markt ook voor een gedeelte rekening houdt met een recessie.

Image

Iedereen in de media lijkt er op dit moment van overtuigd dat we een recessie kunnen vermijden. De bovenstaande grafiek toont echter dat we JUIST DAN extra op onze hoeden moeten zijn.

Op de momenten dat het aantal headlines met de woorden “zachte landing” voor de economie toeneemt, zie je vaak dat er juist een recessie uitbreekt in de periode daarna. Ook nu zien we dat fenomeen weer terugkeren.

Gaat bitcoin nog dalen voordat de nieuwe bullmarkt begint?Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment