Alle crypto-ETF’s komen op de blockchain, zegt topman vermogensbeheerder

Stefan de Graaf


Blockchain-technologie wint steeds meer terrein in de huidige samenleving. De CEO van Franklin Templeton, Jenny Johnson, heeft onlangs haar visie gedeeld over hoe deze technologie traditionele financiële instrumenten kan transformeren. Zij zoomt daarbij in op Exchange-Traded Funds (ETF’s) en beleggingsfondsen. Ook is ze zeer te spreken over tokenization en kunstmatige intelligentie (AI).


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Johnson lyrisch over blockchain-implementatie

Johnson benadrukte de potentie van blockchain om efficiëntie en transparantie te brengen in de wereld van vermogensbeheer. In een recent interview met Bloomberg legde ze uit dat blockchain kan helpen bij het verbeteren van de handel in ETF’s en beleggingsfondsen. Op die manier kunnen vrijwel alle processen sneller en kosteneffectiever worden.

In de Milken Institute Global Conference in Californië vertelde Johnson dat ze groot fan is van blockchain. De technologie achter crypto werd al zes tot acht maanden achter de schermen getest bij de vermogensbeheerder. Het gaat voornamelijk om het verwerken van financiële accountgegevens met behulp van de blockchain.

De eerste resultaten zijn positief, erkent de CEO. Zo zegt ze “verbaast te zijn over hoe veel goedkoper het was om het op de blockchain uit te voeren”. Daar aan voegt ze het volgende toe:

“Het is een zeer efficiënte technologie en we denken dat het veel nieuwe investeringsmogelijkheden zal openen. En, eerlijk is eerlijk, uiteindelijk denk ik dat ETF’s en beleggingsfondsen allemaal op blockchain komen.”

Jenny Johnson is de bestuursvoorzitter van Franklin Templeton, een wereldwijd bekende vermogensbeheerder met ruim $1,6 biljoen in beheer. Als CEO speelt ze een leidende rol in het bedrijf dat in 1947 werd opgericht door haar grootvader. Vorig jaar stond Johnson op de 61ste plaats in de lijst van 100 machtigste vrouwen ter wereld van het zakenblad Forbes.

Microsoft-samenwerking voor kunstmatige intelligentie

Haar voorspelling over ETF’s en beleggingsfondsen komt voort uit de kosten die immens hoog zijn. De kosten zitten hem in het verifiëren van financiële data en gegevens. De blockchain kan dit sneller, veiliger en bovendien goedkoper. Ook zegt ze dat “in het geval van blockchain er maar één bron van de waarheid is.”

Johnson is er overigens ook niet vies van om diep te duiken in de nieuwste ontwikkelingen van kunstmatige intelligentie. AI kent zo zijn voordelen, al waarschuwt de CEO wel voor de inconsistentie in sommige gevallen.

Desalniettemin is Franklin Templeton onlangs een partnerschap aangegaan met het grote Microsoft. Er gaat een AI-gestuurde verkoopassistent gebouwd worden. Verder ziet Johnson bij ‘generative AI’ dat de vertaalmogelijkheden eindeloos zijn. Veel taalbarrières kunnen in de financiële industrie teniet gedaan worden.


Post Views: 23Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment