Algorand CEO gehackt, maar dader doet niet wat je zou verwachten

Stefan de Graaf


Een hacker heeft het X account van Staci Warden, de CEO van de Algorand blockchain, overgenomen. De hacker gebruikt het account momenteel om satirische berichten over Algorand te verspreiden. Het officiële account van de Algorand Foundation heeft op X een waarschuwing hierover gepost. Vooralsnog lijkt de hacker nog steeds controle te hebben over het account.


Manta Network geeft gratis weg: alles over de MANTA airdrop vandaag

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Hacker plaatst satirische berichten

Zoals gezegd plaatste de hacker satirische en negatieve berichten over het Algorand netwerk. Naast het gebruik van beledigende taal, spoorde de hacker mensen ook aan hun algorand tokens (ALGO) te verkopen voor ethereum (ETH). Ook insinueert de hacker rare banden tussen crypto-entrepreneur Justin Sun en Algorand.

De crypto gemeenschap reageert vooralsnog komisch op het het incident. Zo zegt onder andere ZachXBT, crypto detective, dat het beter zou zijn als de hacker CEO van Algorand wordt in plaats van Staci Warden.

Ook veranderde de hacker de bio van Warden op X, en schrijft hierin dat Warden geld van klanten heeft doen verdwijnen en dat ze een ‘semi-professionele paaldanser’ is. Ze zou volgens de bio te boeken zijn door middel van een persoonlijk bericht via X.

ALGO koers lijkt onbewogen

Opvallend is dat de hacker het account niet gebruikt om malafide phishing links te plaatsen. Dit is namelijk vaak het geval bij dergelijke incidenten. Wat de exacte reden voor de hack en het plaatsen van de satirische berichten is, is niet duidelijk. Wel is zeker dat de hacker niet bepaald blij is met het Algorand netwerk en diens CEO Staci Warden.

De Algorand Foundation geeft aan hard aan het werk te zijn om de toegang tot het X account van Warden te herstellen. Op moment van schrijven lijkt het account echter nog steeds in handen van de hacker.

De koers van ALGO lijkt gek genoeg niet beïnvloed te zijn door het incident. De ALGO koers steeg in de afgelopen vier uur gek genoeg zelfs met ongeveer 3 procent. 

 


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment