AI kan niet voorspellen welke crypto gaat stijgen, waarschuwt waakhond

Stefan de Graaf


Het gebruik van artificial intelligence (AI), of kunstmatige intelligentie, wordt steeds populairder in de handelswereld.

Beleggers hopen dat ze met behulp van AI kunnen inspelen op de volgende crypto die hard gaat stijgen en zo enorme winsten behalen. Volgens de Amerikaanse toezichthouder is dat echter zeer gevaarlijk.


šŸš€ Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

AI kan niet de toekomst in crypto voorspellen, waarschuwt CFTC

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC), de toezichthouder voor de derivatenmarkt, benadrukt in een nieuw persbericht dat AI niet de toekomst kan voorspellen.

De financiƫle waakhond waarschuwt crypto-beleggers dat ze in 2024 op moeten passen voor overdreven beloftes die worden gedaan over AI-handelsbots.

We zien steeds meer handelsplatforms functies aanbieden met dit soort AI-bots. Ze promoten hoge rendementen via het gebruik van de bots, handelssignalen met ongekend hoog succes en algoritmes voor arbitrage.

Ook waarschuwt de CFTC voor sociale media influencers die beleggers misleiden met valse beloftes over het gebruik van AI:

ā€œDe prevalentie van sociale mediaplatforms en ā€˜influencersā€™ maakt het voor fraudeurs nog gemakkelijker om valse informatie te verspreiden,ā€ aldus de CFTC.

Volgens de toezichthouder is de hype omtrent AI misleidend. Oplichters maken misbruik van de hype door op sociale media valse beloftes te doen over AI.

De CFTC benadrukt daarom dat het cruciaal is om altijd eerst grondig onderzoek te doen naar een bedrijf en diens achtergrond voordat men belegt of gebruik maakt van AI-handelsbots.

Meer recent AI en crypto nieuws

Begin vorig jaar begon de hype omtrent AI aan te slaan met de komst van ChatGPT. Dat zorgde ervoor dat cryptomunten verbonden aan AI-technologie ook hard stegen.

Vervolgens nam de hype omtrent AI weer af en daalde deze tokens ook weer hard. Die hype kan echter snel terugkomen met de volgende grote ontwikkeling in AI en doordat steeds meer handelsplatformen de technologie inzetten.

Desondanks is de boodschap van de CFTC Ā duidelijk: vertrouw niet blindelings op kunstmatige intelligentie en handelsrobots. Ondanks hun groeiende populariteit, benadrukt de CFTC dat AI de toekomst niet kan voorspellen

International Energy Agency (IEA) waarschuwde recent ook dat AI en crypto voor een enorme groei in het energieverbruik kunnen zorgen.

Onlangs lanceerde een bedrijf nog een eigen soort ChatGPT, maar dan expliciet gericht op de crypto industrie.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment