‘Adopting Bitcoin’ evenement in Arnhem een groot succes

Stefan de Graaf


Op 25 maart 2024 vond in Arnhem de conferentie “Adopting Bitcoin Arnhem 2024” plaats. Een evenement dat volledig in het teken stond van de adoptie en toekomst van Bitcoin (BTC). De conferentie trok een breed scala van deelnemers aan, van ervaren Bitcoin-enthousiastelingen tot nieuwkomers in de wereld van digitale valuta.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Adopting bitcoin, de entree

Adopting Bitcoin werd op 25 maart 2024 gehouden in Luxor Live te Arnhem. Acht uur lang werden speeches gegeven, panelgesprekken gehouden en boeken gesigneerd. Daarnaast was er genoeg gelegenheid om even te netwerken, controversiële gesprekken te voeren of gewoon gezellig te kletsen. 

Bij binnenkomst trof men gelijk een uitgebreide bitcoin-shop aan, met een breed scala aan de laatste bitcoin mode en accessoires. Dit was ook de plek om te netwerken; vaak stond het relatief kleine zaaltje helemaal vol met enthousiaste bitcoiners. Dit waren niet alleen maar kijkers, ook de aanwezige sprekers deden mee in het gesprek met hun kenmerkende rode badges.

Adopting bitcoin, de grote zaal

Als men doorliep kwam men aan in de grote zaal; de plek waar de magie gebeurde. Een breed scala van de meest prominente bitcoiners ter wereld waren aanwezig om hun ervaring te delen. Dit waren onder andere:

  • Aaron van Wirdum: Bitcoin Historicus
  • Benjamin de Waal: Allround Bitcoiner
  • Peter Todd: Bitcoin Ontwikkelaar
  • Anita Posch: Bitcoin For Fairness
  • Rebecca van Essen: FIU Netherlands

En Dorien Rookmaker, lid van het Europees Parlement. Ook Benjamin de Waal’s dochter, slechts dertien jaar oud, was aanwezig om haar verhaal te vertellen. Zij beschreef hoe het was om op te groeien met bitcoin in plaats van fiatvaluta, mede dankzij het succes van haar vader. En zoals Benjamin de Waal zelf al toegaf, bleek zij de betere spreker van hun tweeën.

De grote zaal van het Adopting Bitcoin evenement

‘De bitcoin koers kan nu doorstijgen naar $90.000’

'De bitcoin koers kan nu doorstijgen naar $90.000'

Adopting bitcoin, de hackerspace en upper room

Benedendeks vond men de hackerspace, een plek waar men onder genot van een drankje de nieuwste technologische snufjes kon bestuderen. Daar was (in de relatief kleine ruimte) ook een dj aanwezig om de sfeer te onderhouden. Onder andere metalen platen voor seed phrases waren aanwezig, maar ook geavanceerdere technologie werd gedemonstreerd.

De upper room van het Adopting Bitcoin evenement

Op de eerste verdieping, waar men tevens ook toegang had tot het balkon met uitzicht over de hele grote zaal, vond men de kleine zaal. Hier werden kortere, persoonlijkere speeches en pitches gegeven. Onder andere Ruben Middelhoven was hier aanwezig om te vertellen over metalen platen voor het bewaren van recovery phrases. 

Men kon zelfs één winnen door twee minuten lang aan een pull-up bar te hangen, een kans die door velen gegrepen werd. Helaas voor hen was dit tevergeefs, en liep iedereen met de staart tussen de benen verder.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment