AAVE crypto daalt tot kritieke zone, hint op potentiële stijging

Stefan de Graaf


Aave (AAVE), een op Ethereum (ETH) gebaseerd decentralized finance (DeFi) protocol, is een van de slechts presterende munten van de afgelopen dertig dagen. Met een daling van zo’n 20 procent is de koers aangekomen bij een uiterst belangrijke steunzone, die de afgelopen maanden meerdere keren een significante prijsstijging teweeg heeft gebracht.


Monero gekraakt? Finse politie linkt crypto-transacties aan dader

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

AAVE crypto op belangrijke support

Sinds het begin van het nieuwe jaar bevindt de prijs van AAVE zich in een neerwaartse trend. Begin januari bereikte de koers nog een piek van grofweg 120 dollar, maar sindsdien is het alleen maar bergafwaarts gegaan.

Dankzij een daling van meer dan 7 procent in de afgelopen week is de koers voor het eerst sinds medio december weer aangekomen bij een belangrijke support rond de 83 dollar.

Gemeten vanaf het hoogtepunt van 120 dollar heeft AAVE al meer dan 30 procent ingeleverd. Het huidige prijslevel moet een verder bloedbad voorkomen.

Sinds november beweegt de koers van AAVE in een range tussen grofweg 83 en 121 dollar. Sindsdien is de steunzone meerdere malen bereikt, waarna iedere keer een grote opwaartse beweging werd ingeluid. Dit wordt duidelijk afgebeeld in onderstaand X-bericht van crypto-analist Nihilus.

Mocht de koers opnieuw omhoog schieten, dan is een prijs van 121 dollar in de nabije toekomst een realistisch scenario.

Bij verlies van het huidige niveau dreigt een neerwaartse beweging naar de volgende support van 62 dollar.

Negatieve funding

Nihilus laat in zijn bericht tevens weten er sprake is van een negatieve funding. Dit betekent dat short-posities (verkopers) de long-posities (kopers) betalen, wat duidt op een overwicht aan bearish sentiment.

Wanneer de prijs plotseling stijgt, kan dit leiden tot een zogenaamde ‘short squeeze’. Short-posities worden gedwongen hun posities te sluiten door het activum terug te kopen, wat de prijs verder opdrijft en een kettingreactie veroorzaakt. Het kan leiden tot een snelle en intense prijsstijging.

Bovendien gebeurt in financiële markten vaak het tegenovergestelde van wat de menigte verwacht.

Logischerwijs is het verloop van de prijs van AAVE sterk afhankelijk van wat bitcoin (BTC) in petto heeft. De bitcoin koers schommelt al een tijdje tussen de 41.300 en 44.000 dollar. Een grote koersbeweging ligt op de loer wanneer een van deze levels doorbroken wordt.

Nu gratis: volg al je investeringen


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment