Aandelen van grote bitcoin miner stijgen met 18% door S&P-entree

Stefan de Graaf


Enkele bitcoin (BTC) mining bedrijven hebben in de afgelopen jaren de stap gezet naar de Amerikaanse beurs. Een van deze mining bedrijven is Marathon Digital. Afgelopen vrijdag kwam er goed nieuws over het bedrijf naar buiten, waardoor de koers omhoog schoot.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin miner Marathon Digital treedt toe tot S&P SmallCap 600 index

In 2013 ging het bitcoin mining bedrijf Marathon Digital de Amerikaanse beurs op. Door de jaren heen is het bedrijf steeds verder doorgegroeid. Marathon Digital is inmiddels ‘s werelds grootste bitcoin miner als het om de totale marktwaarde gaat. 

Nu ruim tien jaar later bereikt het bedrijf een bijzondere mijlpaal. De S&P Dow Jones Indices heeft op vrijdag 3 mei namelijk laten weten dat per 8 mei, Marathon Digital het verwarmings- en ventilatiebedrijf Aaon zal vervangen in de S&P SmallCap 600 index. Nadat deze aankondiging naar buiten kwam, steeg het aandeel van Marathon Digital met maar liefst 18%. 

De S&P SmallCap 600 index volgt 600 Amerikaanse bedrijven met een marktwaarde tussen de 1 – 6,7 miljard dollar, met een winstgevend resultaat in de afgelopen vijf kwartalen.

Jaarlijkse winst bijna 194 miljoen dollar

Door de bitcoin halving op 20 april halveerde de beloning voor miners van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. Sinds deze halvering is het aandeel van Marathon Digital echter met ruim 25% gestegen. Als men de huidige koers vergelijkt met die van een jaar eerder, staat het aandeel echter 9,86% lager. De hoogste koers ooit, behaalde het bedrijf eerder dit jaar op 28 februari. De koers stond toen op 31,03 dollar.

Het aandeel van Marathon Digital zal door de relatief hoge marktwaarde van 5,6 miljard dollar een groter aandeel in de index krijgen. Afhankelijk van de marktwaarde bepaalt de index namelijk de zwaarte van het aandeel. Zo wegen sterkere bedrijven zwaarder mee dan de kleinere bedrijven.

Volgens het bedrijf Zacks, dat onderzoek doet naar investeringen, is de verwachting dat Marathon Digital maar liefst 280% winst zal behalen over het afgelopen jaar. Dit zou een winst zijn van bijna 194 miljoen dollar.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 147Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment