Aandelen crypto miners opeens razend populair

Stefan de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

De omvang-  en invloedrijke Amerikaanse aandelenmarkt was afgelopen zomer volgens Siblis Research nog zo’n 46 biljoen dollar waard. Een handjevol technologie-aandelen is verantwoordelijk voor het grootste deel van dit bedrag, maar het lijstje met meest verhandelde aandelen is iets kleurrijker. Op donderdag stond de bitcoin (BTC) miner Marathon Digital op nummer 1.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Marathon Digital met afstand het populairste aandeel

Dat blijkt uit een overzicht van Yahoo Finance. Op het moment van schrijven ligt het dagelijkse volume van Marathon Digital (beurssymbool: MARA) op ongeveer 89 miljoen dollar. Dat is fors meer dan het op één na populairste aandeel, Tesla (TSLA), dat op het moment van schrijven een volume van ongeveer 70 miljoen dollar neer heeft weten te zetten.

Ook wordt het bedrag al snel fors minder naarmate we lager in het rijtje kijken. Het eerstvolgende bedrijf in de categorie ‘FAANG’ (lees: de grootste technologieaandelen op de Amerikaanse markt) is namelijk Apple (AAPL). De iPhone-maker is momenteel nog altijd het grootste bedrijf ter wereld, maar het volume lag volgens Yahoo op slechts 54 miljoen dollar.

Verder valt op dat Marathon niet de enige crypto miner is die populair is. Riot Platforms (RIOT) staat op dit moment op plaats 5 dankzij een handelsvolume van ruim 46 miljoen dollar. CleanSpark (CLSK) volgt met een volume van 19 miljoen dollar.

Bitcoin mining bedrijf Marathon breidt uit

Ook met de aandelen van deze bedrijven gaat het goed – het torenhoge volume heeft duidelijk zijn werd gedaan. Opvallend genoeg was de koerswinst op donderdag beperkt, die eindigde op woensdag zelfs 7% hoger. Toch is de MARA’s koers in december met zo’n 157% gestegen. Gemeten vanaf begin oktober betreft het zelfs een stijging van ongeveer 326%.

Waarom miners opeens zo enorm populair zijn is niet per definitie duidelijk. In ieder geval is Marathon Digital bron van goed nieuws, het heeft onlangs een nieuwe uitbreiding aangekondigd. Ook heeft Bitcoins mining difficulty tijdens kerst een nieuw record bereikt.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment