96% van bitcoin houders in winst door absurde koersbewegingen

Stefan de Graaf


Handig van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies is dat het met genoeg informatie goed te onderzoeken is hoe de markt ervoor staat. Zo kun je relatief goed meten hoeveel investeerders winst maken op hun investering en wie niet. Deze verhouding is nu bijna net zo hoog als op de piek in 2021.


Crypto markt in spanning, kans op dump van €1,21 miljard GBTC

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin handelaren maken massaal winst

Dat schrijft Philip Swift, de oprichter van blockchain-analysebureau LookIntoBitcoin, op sociale mediaplatform X. Aan de hand van een grafiek toont hij aan dat alleen de mensen die rond de pieken in 2021 hun coins hebben aangekocht geen winst maken; de rest dus wel. Om precies te zijn staat 96,4% van de wallets in de plus, volgens het analysebureau.

De bitcoin koers is sinds begin 2023 en zeker sinds afgelopen september hard gestegen. Bijna het hele verlies van 2021 is nu weer herwonnen. De koers is op het moment van schrijven nog ‘maar’ ongeveer 44% van de absolute all-time high van november 2021 verwijderd, dankzij een stijging van ruim 200%.

Het moet benadrukt worden dat deze maatstaf niet foutloos is. Het meet namelijk uitsluitend wat de koers was toen wallets coins hebben ontvangen, niet wanneer handelaren BTC hebben aangekocht. In veel gevallen zal er een periode tussen het aankoopmoment en het moment waarop de coins naar een bepaalde wallet zijn verplaatst zitten.

In ieder geval suggereert deze informatie dat handelaren erg bereid zijn om hun coins te verplaatsen en om ze vervolgens te laten liggen. Ook moet benadrukt worden dat de maatstaf een ongerealiseerde winst meet.

On-chain bitcoin-data voornamelijk bullish

On-chain dataplatform CryptoQuant toont een vergelijkbaar beeld. Ongeveer 70% van alle bitcoins staat nu in de plus, volgens CryptoQuant-CEO Ki Young Ju.

Onlangs verklaarde de topman dat hij denkt dat bitcoin dit jaar misschien kan stijgen tot 112.000 dollar dankzij de komst van de eerste spot-ETF’s voor de Verenigde Staten. Afgelopen januari zagen deze fondsen namelijk 9,5 miljard dollar aan instromend kapitaal, wat op jaarbasis de marktkapitalisatie met 114 miljard dollar zou kunnen verhogen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 747

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment