$203 miljoen ingezet op verkiezingen VS

Stefan de Graaf


Op het platform van Polymarket is het mogelijk om met cryptocurrencies weddenschappen aan te gaan. De weddenschappen gaat over allerlei verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld sport, maar ook de aanstaande presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. En met de steeds heftiger wordende strijd, veroorzaakt dit ook meer activiteit op het platform.

Crypto Ontbijt: SEC stopt Ethereum onderzoek, Bitcoin-ETF uitstroom zet door

Crypto Ontbijt: SEC stopt Ethereum onderzoek, Bitcoin-ETF uitstroom zet door

100 miljoen dollar aan handelsvolume

In de afgelopen maand wist het platform maar liefst 100 miljoen dollar in handelsvolume te behalen. Dit zou vooral te maken hebben met de weddenschappen op de presidentsverkiezingen, waarbij mensen hun kans nemen of hun inleg zelfs verder ophogen.

Op dit moment is er al 203,3 miljoen dollar ingelegd in de categorie “Presidential Election Winner 2024”. Hierin zijn 17 verschillende weddenschappen te vinden, waar men kan gokken op “ja” of “nee”. Momenteel ziet het platform de presidentskandidaat Donald Trump als de favoriet met 62% kans.

In totaal is er 24,7 miljoen dollar gewed op zijn winst. Voor winst van de huidige president Joe Biden is momenteel 23,9 miljoen dollar ingelegd. Echter zijn zijn winkansen wel gedaald van 34% naar 21%. Dit heeft  te maken met zijn volgens critici ’twijfelachtige’ optreden tijdens een publiekelijk debat op 28 juni.

Opvallend is de stijgende kansen voor Gavin Newsom, Kamala Harris en Michelle Obama. Deze democraten winnen aan populariteit, nu velen in Amerika zich afvragen of Biden nog wel fit genoeg is voor een tweede termijn als president. 

Platform blijft groeien door investering 70 miljoen dollar

Het platform Polymarket draait op Polygon (MATIC), wat weer hoort bij het netwerk van Ethereum (ETH). In de maand juni behaalde het platform voor het eerst meer dan 100 miljoen dollar aan handelsvolume volgens datawebsite Dune Analytics.

In de maanden hiervoor bleef het handelsvolume vaak hangen tussen de 40 en 60 miljoen dollar. Eind vorig jaar was het handelsvolume zelfs nog lager, waardoor de huidige hoeveelheid een stijging is van meer dan 620%.

Momenteel staat er 40,2 miljoen dollar vast in verschillende weddenschappen op het platform. Vooral in de voetbal categorie zijn er veel weddenschappen aangegaan over de Europese toernooien. In de laatste 30 dagen nam het totaal ingelegd bedrag toe met bijna 69%.

Het weddenschapsplatform werd in 2020 gelanceerd. Langzaamaan groeide het steeds verder en haalde het recentelijk nog een investering binnen van 70 miljoen dollar. Deze investering was gefinancierd door de medeoprichter van ethereum, Vitalik Buterin, en het investeringskantoor Founders Fund.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment