“2025 wordt een goed jaar voor crypto-regulatie”

Stefan de Graaf


Amerikaanse beleidsmakers zijn al jaren hard tegen de crypto-industrie. Net als vorig jaar is ook 2024 niet gemakkelijk. Maar volgens sommigen zal volgend jaar beter worden, want de regels lijken langzaam minder streng en onduidelijk te worden.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

VS op de goede weg met nieuwe crypto wet

Eerder deze week heeft de Amerikaanse Senaat een wetsvoorstel voor financiële innovatie genaamd FIT21 goedgekeurd. Dit moet niet alleen de crypto-industrie helpen, maar het is wel één van de voornaamste partijen die er baat bij moet hebben.

Als onderdeel van het voorstel hebben vijf leden van de Amerikaanse Financial Services Committee een brief gestuurd naar de Securities and Exchange Commission (SEC), waarin ze de beleidsmaker vroegen om de aanvragen van crypto-ETF’s een eerlijke kans te geven.

Afgelopen donderdag keurde de SEC acht verschillende ethereum-ETF’s goed. Toch was de brief breder dan alleen voor ethereum, schrijft Bloomberg-analist Eric Balchunas op sociale mediaplatform X. De overheid vroeg namelijk om de aanvragen van crypto-beursfondsen in het algemeen op een gelijkwaardige manier te onderzoeken.

Dat suggereert dat we in de nabije toekomst Amerikaanse op altcoins gerichte Exchange Traded Funds kunnen gaan zien, misschien zelfs in de vorm van meer spot-ETF’s. Tot nu toe heeft de SEC alleen spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) goedgekeurd.

2025 beter jaar voor crypto?

Op X schrijft Balchunas’ collega Nathan Dean dat deze week erg gunstig is voor de Amerikaanse industrie. Hij denkt dat dit goed nieuws is voor 2025. De Amerikaanse markt heeft een enorme invloed op de sector in het algemeen, want veel blockchains en crypto-bedrijven vinden hun oorsprong in de Verenigde Staten.

Hij noemt 2025 als jaar van verandering, want het is niet waarschijnlijk dat FIT21 dit jaar al zal worden goedgekeurd. Wel is het mogelijk dat naast de bitcoin- en ethereum-spot-ETF’s de Amerikaanse wet voor stablecoins zal worden goedgekeurd.

Die is niet alleen gunstig voor de crypto-industrie in zijn geheel, maar ook vooral voor traditionele banken. Zij zullen met deze wet eerder in crypto willen stappen. De wet maakt het namelijk vereist voor uitgevers van stablecoins met een marktwaarde van 10 miljard dollar en meer om een bankenlicentie te hebben.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment