2024 wordt een jaar van hoop en uitdagingen

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) staat voor het jaar 2023 op een indrukwekkende stijging van 160 procent en het sentiment is momenteel fantastisch. Iedereen verwacht dat de stijgingen in 2024 een vervolg zal krijgen vanwege de komst van een Amerikaanse spot bitcoin-ETF, de aankomende bitcoin halving en de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank.


Bitcoin kosten op tientallen euro’s, miners plukken de vruchten

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bearmarkt of bullmarkt voor bitcoin

De grote vraag voor 2024 is natuurlijk of de bitcoin koers aan een nieuwe bullmarkt kan beginnen. Vooralsnog lijkt het jaar namelijk ook een hoop uitdagingen te brengen.

Jaren van stijgingen, zoals we die de afgelopen maanden zagen, worden over het algemeen opgevolgd door jaren met meer tegenvallende resultaten.

In de geschiedenis van de MSCI All-World index van aandelen, een mandje van aandelen met bedrijven van over de hele wereld, is het slechts één keer voorgekomen dat de index met 15 procent of meer steeg en in het daaropvolgende jaar nog betere resultaten wist neer te zetten.

Dat was in 1999, het jaar voordat de DOTCOM-bubbel explodeerde…

Moeten we ons zorgen maken over bitcoin?

Dat betekent overigens niet dat we ons meteen zorgen hoeven te maken over de bitcoin koers. De mediaan voor de MSCI All-World index ligt namelijk op een stijging van ~10 procent.

De lancering van een spot bitcoin-ETF in Amerika, mocht die doorgaan, betekent namelijk de definitieve doorbraak van bitcoin als financiële asset van wereldformaat. Mocht de ETF er komen, dan is de kans heel klein dat overheden bitcoin ooit nog zullen verbieden.

Wat dat betreft kan dit een bevestiging zijn die veel investeerders nodig hebben om eindelijk de sprong in het diepe te wagen. Er ligt echter nog altijd een economische recessie op de loer.

Mocht de wereld erin slagen om een recessie te vermijden, dan kan het echt een knaller van een jaar worden voor bitcoin. Komt die recessie er wel… dan moeten we het feestje waarschijnlijk even uitstellen.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment