2024 is het jaar van de crypto-airdrops

Stefan de Graaf


Crypto airdrops zijn de afgelopen jaren erg populair onder de investeerders. In 2024 is er al meer dan $4 miljard aan cryptocurrencies uitgedeeld. Daarbij is het nog maar halverwege het jaar en zijn er nog grote airdrops in opkomst.

‘Solana beursfondsen afhankelijk van Amerikaanse verkiezingen’

'Solana beursfondsen afhankelijk van Amerikaanse verkiezingen'

Gratis crypto airdrops

Een crypto airdrops is een gratis toewijzing van een nieuwe of bestaande cryptocurrency naar cryptohandelaren. Helemaal gratis? Ja, vaak is het doel van het toewijzen van gratis tokens om meer bekendheid te creëren aan de cryptocurrency. Bovendien gebruiken projecten het ook om investeerders te belonen voor hun steun of actieve deelname aan het project.

Vaak laten projecten ook tegenprestaties leveren om de gratis cryptocurrencies te ontvangen. Bijvoorbeeld het liken of delen van een social media pagina of je identiteit laten controleren door know your customer (KYC). Daarbij is het wel belangrijk om goed je onderzoek te doen en niet zomaar je gegevens te delen met derden.

4 miljard uitgedeeld

Dit jaar zijn er al heel veel cryptocurrencies uitgedeeld die samen een waarde van ongeveer $4 miljard hebben. De grootste crypto airdrops waren die van Jupiter, Starknet en Notcoin. Zij deelden ongeveer $1 miljard aan waarde uit. Verder waren ook projecten op Solana en Ethereum erg populair als het gaat om airdrops.

Uit een rapport van CoinGecko is historisch gezien de crypto airdrop van Uniswap de grootste ooit. Zij deelden $6,43 miljard aan waarde uit, gewaardeerd tegen de all-time high van $42,88.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Nadelen airdrops

Gratis klinkt goed, maar er zijn ook nadelen aan crypto airdrops. Zoals eerder aangegeven is het soms verplicht om gegevens over te dragen naar het project. Aangezien er veel hackers of kwaadwilligen zijn die je gegevens maar al te graag willen hebben, is het soms lastig om de officiële sites en kanalen te vinden voor de echte airdrop.

Bovendien zijn er investeerders die gebruikmaken van honderden portemonnees om gratis cryptotokens te ontvangen. Dat is niet de bedoeling, waardoor projecten geneigd zijn om bijvoorbeeld je identiteit te laten controleren.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment