2 crypto ineens razendpopulair, verslaan ETH en SOL in volume op Bitvavo

Stefan de Graaf


In de top 3 meest verhandelde cryptomunten op Bitvavo staan vandaag 2 verrassingen, namen die je niet per se zo hoog in de lijst verwacht. Deze twee altcoins verslaan vandaag namelijk gevestigde en grote namen als ethereum (ETH) en solana (SOL). Het gaat hier om VeChain (VET) en VeThor Token (VTHO). Lees verder om te weten te komen wat er achter de populariteit van deze cryptomunten zit.

Nog geen account bij Bitvavo? Klik op deze link om 10 euro gratis crypto naar keuze te ontvangen bij het aanmaken van een nieuw account!

VeThor pakt bijna de koppositie

Op dit moment is het 24-uurs handelsvolume van VTHO een gigantische $41,1 miljoen op Bitvavo. Daarmee komt het aardig in de buurt van het volume van bitcoin: $45,9 miljoen. Het getuigt van de populariteit van de altcoin, maar kan de oorzaak van deze plotselinge piek zijn?

VTHO is een token binnen het VeChain ecosysteem. De afgelopen dagen is VTHO enorm gestegen; ongeveer 90% in een week tijd! Hoewel de koers vandaag weer met zo’n 20% corrigeerde, verklaren deze enorme koerssbewegingen wel het enorme volume op Bitvavo vandaag. Volatiele crypto’s hebben vaak een hoog handelsvolume. De enorme stijging van VTHO heeft alles te maken met ontwikkelingen rondom VeChain, het moedernetwerk van VTHO.

VeChain netwerk in de lift

VeChain (VET) is de tweede munt die vandaag in trek blijkt te zijn onder handelaren op Bitvavo. VET is eigenlijk niet los te zien met VTHO. Het feit dat beide munten vandaag dus in de top 3 staan is dan ook geen verrassing. 

VeChain gooide de afgelopen dagen hoge ogen en wist zichzelf in de schijnwerpers te zetten door een enorme koersstijging. De aandacht was helemaal op VET gevestigd, terwijl de bitcoin koers juist bezig was met het doorbreken van belangrijke zones.

Gisteren steeg de koers van VET met zeker 24% in een dag. Deze stijging had hoogstwaarschijnlijk weer te maken met een belangrijke aandkonidiging die het team van VeChain heeft gedaan. De ‘Account Abstraction’-update is namelijk met succes uitgerold en deze update moet een nieuwe fase in interoperabiliteit tussen VeChain en andere crypto netwerken inluiden. De koers reageerde enorm positief op dit nieuws, met een torenhoog handelsvolume op Bitvavo als gevolg!

Op het moment van schrijven staat VET op $0,0464, een stijging van iets meer dan 5% over de afgelopen 24 uur. Als we uitzoomen ziet het plaatje er nog veel beter uit. De afgelopen 7 dagen is VET namelijk met 57% gestegen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment