$1 miljard naar bitcoin, ethereum knalt door ETF & meer

Stefan de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.

Sinds 2023 wekelijks €20 aan Chainlink kopen: dit is het resultaat

Sinds 2023 wekelijks €20 aan Chainlink kopen: dit is het resultaat

Bitcoin koers schiet bijna naar $72.000

Bitcoin (BTC) begon gisteravond sterk te stijgen. De koers doorbrak eindelijk de weerstand rond $67.000 en schoot afgelopen nacht naar een piek van $71.900.

Daarmee komt de BTC koers langzaamaan weer dicht in de buurt van de all-time high (ATH) van $73.800 van 14 maart.

Vooralsnog houdt de koers stand boven $71.000 en de een nieuwe aanval op de ATH lijkt in het vizier. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

In veel landen bereikte bitcoin afgelopen nacht al een nieuwe ATH:

Ethereum stijgt nog harder nog nieuwe ETF hoop

Toch stal gisteravond ethereum (ETH) de show. De koers schoot met ruim 18% naar $3.700 en dat heeft te maken met de exchange-traded funds (ETF’s).

De aanvragen voor spot ethereum-ETF’s worden mogelijk toch nog goedgekeurd deze week. Op 23 mei volgt de eerste definitieve deadline, maar de markt leek de hoop op een goedkeuring al te hebben opgegeven.

Daar kwam gisteravond plotseling verandering in toen ETF-experts Eric Balchunas en James Seyffart van Bloomberg gisteren positief nieuws meldde.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zou de ETF-aanvragers plotseling vragen bepaalde documenten sneller in te dienen. Daardoor verhoogden de ETF-experts hun verwachtingen van een goedkeuring van 25% naar 75%. Vervolgens schoot de ETH koers omhoog.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Bitcoin- en cryptofondsen zien bijna een miljard instromen

Desalniettemin zijn de ethereum-ETF’s niet de enige reden voor de heropleving van de cryptomarkt. De heropleving begon al nadat de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) afgelopen week positiever uitpakten dan verwacht.

Dat is ook de reden waarom bitcoin- en cryptofondsen afgelopen week een sterke netto-instroom zagen, meldt CoinShares. Maar liefst $932 miljoen ging tussen 13 en 17 mei naar crypto-investeringsproducten.

Crypto ontbijt: Volatiele memecoins, ETF uitstroom, Binance boete & meer

Crypto ontbijt: Volatiele memecoins, ETF uitstroom, Binance boete & meer

Bitcoin-ETF’s rapporteren voor zesde dag op rij netto-instroom

Ondertussen zien ook de relatief nieuwe bitcoin-ETF’s in de VS voor de zesde dag op rij een netto-instroom. De instroom kwam gisteren op $237,2 miljoen uit.

De crypto-ETF’s in Hongkong zien echter nog altijd erg weinig actie.

Crypto Ontbijt: Bitcoin-wallets dieptepunt, Ethereum-ETF besluit & meer

Crypto Ontbijt: Bitcoin-wallets dieptepunt, Ethereum-ETF besluit & meer

Cryptobedrijf Genesis treft schikking van $2 miljard

Toch hebben we ook minder positief nieuws vanuit de crypto-industrie vandaag. De procureur-generaal van New York, Letitia James, heeft een schikking van $2 miljard bereikt met Genesis.

De schikking is bedoeld om investeerders te compenseren die waren misleid via het Gemini Earn-programma. Genesis mag nu niet meer opereren in New York.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Darkweb marktplaats eigenaar opgepakt in New York door crypto te traceren

De oprichter van Incognito Market, Rui-Siang “Pharaoh” Lin, is opgepakt in New York. Hij is de oprichter van de beruchte marktplaats op het darkweb en wordt beschuldigd van het draaien van $100 miljoen drugsmarktplaats.

Hij werd door de FBI geïdentificeerd door crypto-transacties te traceren naar een account op zijn naam. Hij riskeert nu een levenslange gevangenisstraf.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Gala Gamers gehackt, $200 miljoen gestolen, koers daalt 15%

Gala Games, een populair web3 gamingplatform, is gehackt. Iemand creëerde 5 miljard aan tokens ter waarde van $206 miljoen. Vervolgens maakte de GALA koers een duik van ruim 15%.

Gala Games meldt dat het om een op zichzelf staand incident gaat en samenwerkt met de autoriteiten om de hacker op te sporen.


Post Views: 251

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment